ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 2021

Ημερομηνία δημοσίευσης 22/4/2021

Δημιουργία σχηματισμού δέντρων παραγωγής κερασιάς με την τεχνική κλαδέματος

ΣΤΟΧΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : Στην συμβολή της αναβάθμισης του παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα των κερασιών την καλλιέργεια και την συντήρηση των δέντρων από τα κεράσια Έδεσσας που καλλιεργούν τα μέλη του συνεταιρισμού μας .

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι βασικές τεχνικές κλαδέματος των δέντρων της κερασιάς είναι 3

 • Το ελεύθερο κύπελλο

 • Η παλμέτα

 • Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα

Η ειδική ομάδα παρακολούθησης για την ορθή καλλιέργεια και συντήρηση των δέντρων από τα μέλη του ΑΣ Βεγορίτιδας ΄΄ ΒΟΡΡΑΣ ΄΄ σύγκρινε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά με στόχο να προτείνει το σχήμα που ευνοούν οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας .

Πριν αναφέρουμε την πρόταση μας κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε περιληπτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ανά περίπτωση σχήματος .

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 4 ΕΩΣ 6 ΒΡΑΧΙΟΝΩΝ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 1. Επιτρέπει τον απαιτούμενο αερισμό των δέντρων

 2. Διατηρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τον απαιτούμενο φωτισμό των δέντρων

 3. Μπορεί να εφαρμοστεί σε εδάφη όλων των κλίσεων

 4. Υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερο αριθμό εδαφολογικών συνθηκών που επικρατούν στο αγροτεμάχιο σε σχέση με τα επόμενα δύο σχήματα που θα αναφέρουμε

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 1. Λόγο του μεγάλου όγκου των δέντρων υπάρχει μια σχετική δυσχέρεια στην συγκομιδή των κερασιών , παράγοντας που επηρεάζει στην μεγάλη αύξηση της τελικής τιμής του κόστους παραγωγής . ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ δεν απαιτούνται τα έξοδα διαμόρφωσης των δύο άλλων σχημάτων , άρα υπάρχει ένας σχετικός ισοσκελισμός στην διαμόρφωση της τελικής τιμής πώλησης των κερασιών .

ΠΑΛΜΕΤΑ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 1. Αύξηση παραγωγής

 2. Διευκόλυνση των εργασιών στο αγροτεμάχιο καλλιέργειας

 3. Ευκολότερη συγκομιδή ( μειωμένο κόστος συγκομιδής των κερασιών )

 4. Αξιοποίηση έκτασης αγροτεμάχιων με πολλαπλάσια παραγωγή

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 1. Απαιτεί πολλές και συνεχόμενες παρεμβάσεις διαμόρφωσης

 2. Κόστος εγκατάστασης υποδομής για δημιουργία παλμέτας

ΜΟΝΟΚΛΩΝΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΜΕΤΑΣ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 1. Υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας σε μικρές εκτάσεις αξιοποιώντας στο έπακρο εκτάσεις που θεωρούνται δυσβάστακτες για καλλιέργεια λόγο της μικρής έκτασης τους .

 2. Πολλαπλασιασμός παραγωγής δίνοντας την ευχέρεια σε μεγάλες εκτάσεις τα ευεργετήματα ΄΄ της επέκτασης των αγροτεμάχιων ΄΄ αποφεύγοντας την επένδυση αγοράς αγροτεμάχιών για την επίτευξη αυτής .

 3. Βοηθάει στην γρηγορότερη είσοδο των δέντρων στην παραγωγή κερασιών ΄΄ εισοδήματος΄΄

 4. Αυξάνει την παραγωγική ικανότητα ανά στρέμμα

 5. Δίνει όλα τα πλεονεκτήματα της παλμέτας χωρίς να έχει τις απαιτήσεις αυτής σε συνεχείς παρέμβαση διαμόρφωσης ( κόστος και χρόνος )

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 1. Υψηλό κόστος εγκατάστασης υποδομής

 2. Μεγάλες απαιτήσεις σε άρδευση ( ευνοούν σε αυτό οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας άρα δεν υπάρχει αυτό το μειονέκτημα για την περιοχή μας )

ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Η διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου σχήματος που είναι το ΄΄ κύπελο ΄΄ δεν είναι απαγορευτική για τα σημερινά δεδομένα και ιδίως για τα αγροτεμάχια που έχουν κλίσεις , όμως για τις περιοχές που το επιτρέπουν οι συνθήκες θα ήταν μία καλή σκέψη να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για μία μελλοντική επένδυση σε φύτευση μονόκλωνου γραμμικού συστήματος . Συμβάλλοντας παράλληλα στην δυναμική παραγωγής της περιοχής μας στην αναλογία στρεμμάτων με παραγωγή .

ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΄΄ ΒΟΡΡΑΣ ΄΄ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΄΄ ΒΟΡΡΑΣ ΄΄ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στα πλαίσια των συνεχών ερευνών μας για την αναβάθμιση των παροχών και των υπηρεσιών στους συνεργάτες μας με τελικό στόχο τόσο την πληρέστερη ενημέρωση και την ασφαλή αγορά του τελικού καταναλωτή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βεγορίτιδας ΄΄ Βόρρας΄΄ αποφάσισε και εφαρμόζει από φέτος . 1) Την πλήρη υιοθέτηση της ορολογίας που προτείνει η Ε.Ε και έχει σαν στόχο να γίνεται η χρήση αυτής από τον φυτοριούχο έως και τον τελικό καταναλωτή ώστε να είναι ευκολονόητη η ορολογία που διαβάζει στις ενδείξεις ο τελικός καταναλωτής . 2) Χρήση οπτικού υλικού που καταγράφονται οι εξαιρέσεις και τα όρια ποιοτικής ταξινόμησης και τις εξαιρέσεις προς πώληση . 3) Την αναβάθμιση της διαδικτυακής παρουσίασης με στόχο την πληρέστερη και ασφαλή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για συνεργασία 4) Την δημιουργία συνεργασίας με τους πλέον ειδικευμένους στο παγκόσμιο διαδικτυακό marketing με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή από την πρώτη στιγμή .

Ημερομηνία δημοσίευσης 12/4/2021

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΄΄ ΒΟΡΡΑΣ ΄΄ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σε εγρήγορση και στις επάλξεις βρίσκονται όλα τα μέλη του συνεταιρισμού μας εν όψη της αναμονής για συγκομιδή των κερασιών από την Έδεσσα . Με πλήρη έλεγχο του συντονισμού των μελών από τα στελέχη και τους επιστημονικούς συνεργάτες που απαρτίζουν την ομάδα κρούσης του συνεταιρισμού μας ευελπιστούμε στα καλύτερα και για αυτήν την χρονιά .

Ημερομηνία δημοσίευσης 25/3/2021

ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΄΄ Ο ΒΟΡΡΑΣ ΄΄ 

Copyright 2021 © as-voras.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας έχει γίνει υπό την καθοδήγηση των υπηρεσιών διαφήμισης των στελεχών της companies-from-europe.com και αποτελεί παγκόσμια καινοτομία  διαδικτυακής παρουσίασης  εταιρειών μεταπώλησης φρούτων και λαχανικών , που υποστηρίζει πλήρως την απομακρυσμένη ενημέρωση του επισκέπτη της ιστοσελίδας . Η companies-from-europe.com για την αντιγραφή της παρούσας ιστοσελίδας ή μέρους αυτής , επιφυλάσσεται σε κάθε νόμιμο δικαίωμα της για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων της που προκύπτουν από τις υπηρεσίες διαφήμισης που παρέχει .